marți, 28 iulie 2009

Ranca, iulie 2009

Parapantişti din mai multe ţări se întrec la Rânca pentru calificarea la Campionatul Mondial de Parapantă. Tot la Rânca se va desfăşuară finala Cupei României la parapante.
Staţiunea Rânca găzduieşte, în aceste zile, desfăşurarea unuia dintre cele mai interesante sporturi extreme, parapantismul.
Peste 20 de parapantişti din România, Bulgaria şi Olanda, se vor întrece săptămâna aceasta în staţiunea Rânca. Competiţia de parapante presupune două etape oficiale, finala Cupei României, iar punctele acumulate de participanţi vor conta pentru calificarea la Campionatul Mondial de Parapantă. Valentin Popa, directorul de concurs, a precizat că toţi concurenţii sunt jurizaţi de arbitri ai Federaţiei Internaţionale de profil, organizatorii fiind cluburile Air Adrenaline Sibiu şi Aerozone Drăgăşani, sediul competiţiei fiind stabilit la pensiunea Alpin din Rânca.
Directorul de concurs, Valentin Popa, a declarat pentru radio Omega că principala problemă a organizatorilor o reprezintă vremea. Ploile şi vijeliile au dus la amânarea începerii competiţiei până marţi. Şi Gorjul va avea un concurent. Sebastian Gâlcescu, din Târgu-Jiu, este considerat cel mai bun pilot, din judeţul nostru.
Acesta a participat şi la alte competiţii din străinătate, ultima fiind în cadrul Campionatului Pre-european din Austria, la zbor cu parapanta.
Fiecare concurent înscris la Cupa României la Parapantism a plătit o taxă de 100 de euro şi a fost de accord cu anumite reguli privind zborul. Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă, cel mai mare premiu având o valoare de 1000 de euro.

Un comentariu: